Magasinet Viking Aggersborg Vikingedage
27. - 28. august 2016

Vikingehåndværkertræf Aggersborg

Danmarks største - men måske også lidt oversete - ringborg nord for Limfjorden har kun sparsomt været centrum for vikingeaktiviteter. Det er imidlertid langsomt ved at ændre sig med etableringen af vikingedage på Aggersborg.

Arrangementet har især fokus på håndværk og historieformidling. Besøgende kan blandt andet opleve arbejdende værksteder, som giver indblik i, hvordan man udvinder jern, smeder, fremstiller sølvsmykker og bruger plantefarver. Kirken - som ligger ved siden af ringborgen er også inddraget, og inviterer alle til at starte søndagen med at deltage i søndagsgudstjeneste.

For den historisk interesserede er der mulighed for at deltage i oplysende rundture om både selve vikingeborgen og det nærliggende Aggersborggaard - én af landets ældste gårde med en historie, som går helt tilbage til Knud den Helliges tid i år 1086. Vesthimmerlands Museum vil desuden organisere rundvisning og fortælling i Aggersborg Kirke.

Blandt formidlerne er også Thy-Mors Detektorforening, som viser nogle af de historiske effekter, de har fundet fra såvel jernalder som senere perioder.

Aggersborg Vikingedage holdes:

Lørdag d. 27. og Søndag d. 28. august 2016
Begge dage er markedet åbent kl. 10 - 16

Gudstjenesten holdes søndag kl. 9.30

Find vej til ringborgen Aggersborg:

Aggersborg
Thorupvej 13
9670 Løgstør
Følg skiltningen nord for broen over Aggersund

Læs mere om arrangementet på Facebook eller på hjemmesiden for Aggersund og Omegns Borgerforening, som i samarbejde med Aggersborg Vikinger er arrangør.

Hvolris Marked
er en rejse i tiden - et historisk marked, som omfatter flere tidsepoker fra jernalder, vikingetid og middelalder.
Sebbersund
Vikingelandsbyen i Sebbersund ved Limfjorden har ofte et lille marked i august. Den lille by var i vikingetiden en stor markedsplads og der er blandt andet fundet mange fund, som viser, at kristendommen var fremherskende i området allerede i 800-tallet.