Vikingeskib

Visit the Vikings
event-gruppe for vikingeevents i Århus og Østjylland
 

 


 


Jan Kristensen, Visit the Vikings
Jan Kristiansen fra Visit the Vikings

Intet sted i Danmark er der fundet så mange runesten som i Østjylland, og nyere arkæologiske fund viser, at Århus er blandt landets ældste byer - hvis ikke dén ældste. regnes. Byen er også takket været Moesgård Vikingetræf kendt for vikinger.

Alligevel er - i forhold til det byens størrelse - forbavsende, så lidt vikingene fylder i kulturlivet og turistbranchen i Århus. Foreningen Visit the Vikings er blandt dem, som prøver at ændre det.

Vikingemad arrangeret af Visit the Vikings
Vikinge-middag for mælkeproducenter. Alt er gjort så originalt som muligt. Der er hverken porcelæn eller glas på bordene. Bag de spisende ses Ruud Conijn fra kampgruppen Ask.

Visit the Vikings er en forening. Formålet er at sætte flere vikingeaktiviteter igang både i Østjylland og i resten af Danmark. Initiativtageren til foreningen er Jan Kristiansen som sammen med en række fritidsvikinger allerede har stået for flere vikinge-arrangementer i Østjylland.

Flere af Visit the Vikings aktiviteter er stærkt kommercielle, men foreningen lægger vægt på, at eventulle overskud går til at sætte nye aktiviteter igang samt hjælpe fritidsvikingerne til at gøre vikingeinteressen endnu mere autentisk.

Blandt foreningens første mål var et stort vikingemarked ved Tall Ships' Races i Århus i 2007. Det måtte dog opgives på grund af manglende finansiering. Samme sommer stod Visit the Vikings til gengæld for en meget vellykket vikinge-event i forbindelse med en international konference for avlere af malkekvæg, hvor SDM Dansk Holstein havde bestilt eventen.


Kongres-deltagere i jakkesæt venter på, at vikinge-maden koger færdigt på Vosnæs

32 vikinger arbejdede for arrangementet, som omfattede udendørs bespisning samt kampshow og anden underholdning for de 150 konference-deltagere.

Det var det første større arrangement Visit the Vikings stod for. Ifølge Jan Kristiansen lykkedes det - takket være meget velvillige fritidsvikinger - at holde budgettet på ca. 110.000 kr, .

Arrangementet blev holdt på Vosnæs - en pynt Nord for Århus. Her har Visit the Vikings en aftale med ejeren af Vosnæs Gods, Adam greve Knuth, om brug af området til vikinge-events.

vikinge-musik
Underholdningen består bl.a. af vikinge-musik

Ifølge Jan Kristiansen vil foreningen gerne holde flere vikinge-arrangementer på Vosnæs, men han har også forventninger til at kunne holde indendørs arrangementer på i vikingehusene på Vikingecenter Fyrkat og andre steder i landet.

Selv om foreningen har udgangspunkt i Østjylland ventes flere af de kommende arrangementer at finde sted andre steder i landet, idet Visit the Vikings har fået adskillige henvendelser fra bl.a. Sjælland.

Stegning af sild
Stegning af ørreder på Vosnæs

Blandt foreningens kommende udfordringer er etablering af et vikingemarked på Ishøj Strand tæt ved kunstmuseet Arken.

Kontakt:
Visit the Vikings
v/ Jan Kristiansen
Gartnerparken 63
8380 Trige
tlf. 24 81 57 35, mail: jan@vist-the-vikings.dk
Hjemmeside: www.visit-the-vikings.dk

Helstegt svin
Grisen steger færdigt, mens kampgruppen Ask giver kamp-opvisning.