Magasinet Viking Tissø Vikingemarked
7. - 8. oktober 2017

Vikingemarked i det historiske område ved Tissø

Tissø havde i jernalderen og vikingetiden stor betydning, og alt tyder på, at det i mange år var et magtcentrum. Ved Tissø lå en stormandsgård, et kulsted og sandsynligvis også en markedsplads, og udgravningerne ved Tissø er nogle af det rigeste, dansk arkæologi har foretaget. Området er især kendt for Tissøringen, som med sine 1,8 kg er det største - stadigt bevarede - guldfund i Danmark.

Vikingemarkedet ved Tissø har været holdt hvert efterår siden 2010, og med baggrund i de historiske omgivelser lægges der stor vægt på autentitet med fokus på den hedenske historie, som Tissø især er kendt for. Foreningen bag markedet Tissø Marked og Kulturformidling organiserer i årets løb også en række andre arrangementer som foredrag o.lign., hvor stedets historie beskrives.

Vikingemarkedet i oktober rummer blandt andet hesteshow med islandske heste, kriger-undervisning for børn, musik og en række muligheder for at deltage i håndværk som møntslagning, smedning og keramik. Mad indgår også i markedet som en aktivitet, som børn og voksne kan deltage i.

Markedet holdes altid den første weekend i oktober.

I 2017 lørdag d. 7. og søndag d. 8. oktober.

Begge dage er åbent fra kl. 10 - 16

Læs mere om markedet på www.vikingemarked.dk

I efterårsferien holder en række museer og vikingecentre vikingeaktiviteter, som især henvender sig til børnefamilier. Blandt dem er:

Håndværksuge på Fyrkat
Hver dag i efterårsferien er der vikingeaktiviteter på Vikingecenter Fyrkat, som over ni dage har fokus på håndværk. Der er boder, hvor man kan købe håndværk, men for vikingecentrets gæster er der også mulighed for selv at deltage og måske lære et nyt håndværk at kende.