Vikingeskib

Vikingemarked i Frederikssund
d. 22. 23. og 24. juni 2018
 
Markedet er ikke stort, men der er plads til både store og små vikinger

Selv om vikingemarkedet i Frederikssund har udviklet sig i skyggen af de berømte vikingespil, har markedet efterhånden fået sit eget liv og en stemning, som gør det til en rar oplevelse at komme der.

Det er ikke et af landets store markeder, men spredningen mellem træerne på kalvøen, vikingehusene og de mange besøgende som naturligt kommer på grund af friluftsforestillingen, får det hele til at virke større, end det er.

Frederikssund har samtidig opdelt vikingemarkedet på en måde, som man kun ser få andre steder. De autentisk arbejdende vikinger har fået deres egen lukkede plads mellem træerne tæt ved langhuset og grubehusene på vikingebopladsen.


Frederikssunds "lejr 1", med færdige hytter og færre krav til autencitet

Foran scenen ved fadølsanlægget og billetsalg har man til gengæld placeret en række hytter, hvor der der stilles mindre krav til autenciteten og er mere plads til stande og ting, som blot "smager lidt af viking". Her er en plancheudstilling om det lokale vikingskib Sif Ege, og en stand som sælger hjemmegrill med vikingetiden som inspiriration. Selv om der er friere rammer, er der stadig tale om et egentligt vikingemarked. Der er ikke tale om et plastik-marked.

Opdelingen er en fordel for begge afdelinger af markedet. Man skal gå lille stykke gennem træerne op til "lejr 2" og her får man tid til spise isen færdigt og falde ned i tempo, inden man når den "autentiske" afdeling, hvor alt bærer præg af en rolig og mindre hektisk stemning.


I den bagerste lejr mellem træerne er håndværket i højsædet

Der er rig lejlighed til at få noget at spise på markedet. Både Sildemesteren fra Djursland og skibslauget bag skibet Sif Ege byder på sild. Desuden sælges der middagsretter og pølser fra vikingespillenes restaurant.

Praktiske oplysninger
Markedet finder sted på Kalvøen umiddelbart overfor Frederikssund Hallen på Kalvøvej. Der er skilte til stedet flere steder i Frederikssund. Det er muligt at tage tog til Frederikssund Station. Pladsen ligger kun cirka ti minutters gang fra stationen.

Markedet starter fredag aften kl. 18 og holder til kl. 20. Herefter åbner vikingemarkedet igen lørdag kl. 10 og slutter når vikingespillet går igang kl. 20. Søndag startes kl. 10 og slutter kl. 16.

For yderligere oplysninger se, vikingepillenes hjemmeside, hvor man også kan læse om den lokale vikingegruppe Bifrost