Magasinet Viking Ribe Vikingemarked
30. april -  6. maj 2018

Ribe er forårets første store vikingemarked

Det store vikingemarked på Ribe Vikingecenter i starten af maj - nogle år endda i slutningen af april - er det første større danske marked på sæsonen. Derfor har det med årene fået en særlig status blandt mange vikinger.

Det er i Ribe man møder hinanden efter vinterpausen, og det er ofte her, vinterens nye idéer, smykker, tøj eller redskaber viser sig først efter vinterpausen.

Byen Ribe er stolt af sin position som Danmarks ældste by, og Ribe Vikingecenter er blandt de markeds-arrangører, som fra starten har lagt stærk vægt på autensiteten. Det mærker man tydeligt - også som turist - på vikingemarkedet.

I Ribe får man lettere end på mange andre markeder følelsen af at bevæge sig på en tusind år gammel vikinge-markedsplads.

Med til at give følelsen af ægte vikingemarked er de hegn, som Ribe Vikingecenter har rammet markedspladserne ind med. Indhegningen består af lave pilehegn og grøfter, som man kender fra udgravninger og som man ved blev brugt på markedspladsen i Ribe - den ældste vikinge-markedsplads man kender i Danmark.

Herudover har vikingecentret en storgård og flere byhuse, som også er befolket under markedet.

Markedet i Ribe er populært blandt både danske og udenlandske vikinger. Udover jyske vikinger strømmer bl.a. sjællandske, tyske og sågar polske vikinger til Ribe i maj.

Ialt kommer 200 - 300 vikinger hvert år til Ribe. Blandt turisterne er mange lokale fra Ribe og den sydlige del af Jylland, men også mange tyskere og hollændere besøger markedet.

En del vikinger kommer til Ribe blot for at nyde markedets stemning blandt andre ligesindede - uden at de egentlig har særlig meget at sælge. Alligevel er Ribe et godt sted at købe rekonstruktioner af smykker, værktøj og tøj. Udvalget er varieret - både fordi vikingerne kommer fra så forskellige steder, og fordi markedet ligger tidligt på sæsonen. Mange mere specielle produkter bliver udsolgt senere på sæsonen. 

Markedet i Ribe omfatter alt, hvad vikingemarkeder tilbyder, herunder ride-opvisning med islandske heste, kampshow og bueskydning. Ingen af boderne sælger mad. Til gengæld har Ribe Vikingecenter et stort madtelt med servering af mad - herunder også en del pølser og sodavand, som er knap så antikke. Vikingecentrets har også en lille café.

Vikingemarkedet holdes altid første weekend i maj.

Markedet er for publikum åbent:

Mandag - fredag kl. 10:00 - 16:00
Lørdag og søndag kl. 10:00 - 17:00
Læs mere om markedet

Ribe Vikingecenter
Lustrupholm
Lustrupholmvej 4
6760 Ribe
tlf. 75 41 16 11

DM i langbueskydning
holdes også på Ribe Vikingecenter