November 2016
Viking kalender
Tirsdag 1.    
Onsdag 2.    
Torsdag 3.    
Fredag 4.    
Lørdag 5.    
Søndag 6. Allehelgens dag  
Mandag 7.   45
Tirsdag 8. Præsidentvalg i USA  
Onsdag 9.    
Torsdag 10. Mortens aften  
Fredag 11. Morten bisp  
Lørdag 12. Hedensk Julemarked  
Søndag 13. Hedensk Julemarked  
Mandag 14.   46
Tirsdag 15.    
Onsdag 16.    
Torsdag 17.    
Fredag 18.

 

 
Lørdag 19.    
Søndag 20.    
Mandag 21.   47
Tirsdag 22.    
Onsdag 23.    
Torsdag 24.    
Fredag 25. Black Friday  
Lørdag 26.    
Søndag 27. 1. søndag i advent  
Mandag 28.   48 
Tirsdag 29.    
Onsdag 30.    
Mortens aften
Der er tradition for at spise and eller gås på Mortens aften. Traditionen bygger angiveligt på myten om, at Martin af Tours (Sankt Morten eller Morten Bisp som levede fra 315 397). Han ville ikke være biskop og gemte sig blandt gæsene, som imidlertid skræppede så meget, at han mod sin vilje blev fundet og udnævnt til Biskop. Han skulle herefter have indført den 11. november som gåseslagte-dag. I Danmark har vi imidlertid gjort det til en tradition at gå i gang tidligere (ligesom vi også fejrer jul aftenen før juledag, Skt. Hans aften før Skt. Hans og spiser hveder aftenen før Bededag). Derfor spises nu gåsesteg allerede Mortens aften - og for at øge forvirringen har mange i stedet valgt at spise andesteg, som passer bedre i størrelsen til en moderne familie.

Hedensk Julemarked
Det hedenske julemarked holdes i Middelfart og er for såvel de lidt nysgerrige som rendyrkede hedninge, hekse, asatro til de spirituelle og andet godtfolk. Markedet er både indendørs  - og udendørs med telte udenfor forsamlingshuset. Hedensk Julemarked er organiseret af Hedensk Oplysningsforbund. Flere andre steder i landet holdes jule- eller solhvervs-markeder med fokus på vikingekultur. Julemarkederne for alvor fat i den weekend, som første søndag i advent falder i. Selv om denne ikke altid falder i november, vil sidste weekend i november ofte danne ramme om mange af de første julemarkeder. Se oversigt over julemarkeder og jule-events med fokus på vikinger

Allehelgensdag
Første søndag i november benyttes til at mindes de mennesker, vi har mistet, og i en del kirker oplæses navnene på dem, som kirken har begravet i det forløbne år. I de senere år er en del mennesker også begyndt at tænde lys på afdøde familiemedlemmers grav på denne dag.

Præsidentvalg i USA
8. november vælger amerikanerne deres næste præsident. Afløseren for præsident Obama indsættes dog officielt først ved årsskiftet

Black Friday
Den amerikanske tradition for stort indkøb før Thanksgiving har i de seneste år vundet indpas i Danmark, hvor butikkerne benytter det til at skyde julehandlen igang med tilbud til langt ud på natten.