Februar 2017
Viking kalender
Onsdag 1.    
Torsdag 2. Kyndelmisse  
Fredag 3.    
Lørdag 4.    
Søndag 5.    
Mandag 6. Kronprinsesse Mary  6
Tirsdag 7.    
Onsdag 8.    
Torsdag 9.    
Fredag 10.    
Lørdag 11.    
Søndag 12.    
Mandag 13.    7
Tirsdag 14. Valentinsdag  
Onsdag 15.    
Torsdag 16.    
Fredag 17.    
Lørdag 18.

 

 
Søndag 19.    
Mandag 20. Jorvik Viking Festival   8
Tirsdag 21. Jorvik Viking Festival  
Onsdag 22. Jorvik Viking Festival  
Torsdag 23. Jorvik Viking Festival  
Fredag 24. Skuddag - Jorvik Viking Festival  
Lørdag 25. Jorvik Viking Festival  
Søndag 26. Fastelavn - Jorvik Viking Festival  
Mandag 27.    9
Tirsdag 28.    
Jorvik var i vikingetiden navnet på den by, vi i dag kender som York i det østlige England. Byen var central i Danelagen - den del af England, som var underlagt dansk lov. Hvert år i februar holdes Jorvik Viking Festival i byen. Vikingefestivalen omfatter en række events rundt om i byen York.

De fleste skoler holder vinterferie i uge 7 eller 8. Vinterferien er ikke en lovmæssigt fastsat ferie, og skolerne eller kommunerne kan derfor selv vælge, hvornår de holder den - eller de kan vælge at bruge fridagene til andre ferier eller fridage på et andet tidspunkt af året.

Fastelavn falder oftest i februar - således også i år.

Første hverdag i februar begynder forårs-semesteret på universiteterne og mange højere læreanstalter.

Valentinsdag, som falder 14. februar er en forholdsvis ny tradition i Danmark. Det er en katolsk tradition som blev indstiftet af pave Gelasius i år 496 for at hylde Sankt Valentin, som angiveligt med livet som indsats viede unge soldater, selvom kejser Claudius II havde forbudt det soldaterne at gifte eller forlove sig. Han blev henrettet ved halshugning d. 14. februar. Selv om dagen i dag oftest forbindes med at være en hyldest til de elskende, er den oprindelig nok i højere en hyldest til ægteskabet. Traditionen er vidt udbredt i USA, hvor der er tradition for at sende Valentinskort og give blomster, chokolade eller andre kærlighedsgaver til sin elskede.

Kyndelmisse betragtes traditionelt som årets koldeste dag. Dagen betragtes som vinterens midte, og et gammelt husråd tilsiger, at landmænd på denne dag stadig skal have halvdelen af vinterfoderet tilbage.

skudår er der 29 dage i februar. I modsætning til, hvad mange tror, er skuddag d. 24. februar og ikke den 29. februar