November 2017
Viking kalender
Onsdag 1.    
Torsdag 2.    
Fredag 3.    
Lørdag 4.    
Søndag 5. Allehelgens dag  
Mandag 6.   45 
Tirsdag 7.    
Onsdag 8.    
Torsdag 9.    
Fredag 10. Mortens aften  
Lørdag 11. Morten bisp  
Søndag 12.    
Mandag 13.   46
Tirsdag 14.    
Onsdag 15.    
Torsdag 16.    
Fredag 17.    
Lørdag 18.

 

 
Søndag 19.    
Mandag 20.   47 
Tirsdag 21. Kommunalvalg   
Onsdag 22.    
Torsdag 23.    
Fredag 24. Black Friday   
Lørdag 25. Julemarkeder begynder  
Søndag 26. 1. søndag i advent Julemarkeder  
Mandag 27.   48
Tirsdag 28.    
Onsdag 29.    
Torsdag 30.    
Hedensk Julemarked
Hedensk julemarked holdes i normalt i Middelfart og er for såvel de lidt nysgerrige som rendyrkede hedninge, hekse, asatro til de spirituelle og andet godtfolk. Markedet er både indendørs  - og udendørs med telte udenfor forsamlingshuset. Hedensk Julemarked er organiseret af Hedensk Oplysningsforbund. Flere andre steder i landet holdes jule- eller solhvervs-markeder med fokus på vikingekultur. Julemarkederne for alvor fat i den weekend, som første søndag i advent falder i. Selv om denne ikke altid falder i november, vil sidste weekend i november ofte danne ramme om mange af de første julemarkeder. Se oversigt over julemarkeder og jule-events med fokus på vikinger

Mortens aften
Der er tradition for at spise and eller gås på Mortens aften. Traditionen bygger angiveligt på myten om, at Martin af Tours (Sankt Morten eller Morten Bisp som levede fra 315 397). Han ville ikke være biskop og gemte sig blandt gæsene, som imidlertid skræppede så meget, at han mod sin vilje blev fundet og udnævnt til Biskop. Han skulle herefter have indført den 11. november som gåseslagte-dag. I Danmark har vi imidlertid gjort det til en tradition at gå i gang tidligere (ligesom vi også fejrer jul aftenen før juledag, Skt. Hans aften før Skt. Hans og spiser hveder aftenen før Bededag). Derfor spises nu gåsesteg allerede Mortens aften - og for at øge forvirringen har mange i stedet valgt at spise andesteg, som passer bedre i størrelsen til en moderne familie.

Allehelgensdag
Første søndag i november benyttes til at mindes de mennesker, vi har mistet, og i en del kirker oplæses navnene på dem, som kirken har begravet i det forløbne år. I de senere år er en del mennesker også begyndt at tænde lys på afdøde familiemedlemmers grav på denne dag.

Kommunalvalg
Valg til kommuner og regioner finder sted tirsdag d. 21. november 2017

Black Friday
Den amerikanske tradition for stort indkøb før Thanksgiving har i de seneste år vundet indpas i Danmark, hvor butikkerne benytter det til at skyde julehandlen igang med tilbud til langt ud på natten.