Vikingeskib

Nordisk Vikingemarked
Borre Kaupangen

Norge
juli 2018
 
Læs også om:
Hafrsfjord Vikingemarked
i VestnorgeFor mange mange fritidsvikinger er det en særlig oplevelse at komme til vikingemarked i Borre i det sydlige Norge. Markedet har været holdt siden 1994 og holdes normalt i starten af - men kun hvert andet år.

Markedet i Borre er blandt Nordens største med op imod 12.000 besøgende og cirka 500 deltagende vikinger.

I Borre er vikingemarkedet er kendt for at være både hyggeligt og tiltrække mange dygtige håndværkere og mange krigere. Blandt håndværkere ventes blandt andet buemagere og brikvævere. Der er desuden tradition for musik, leg og spil. Borre besøges også af flere vikingeskibe under markedet.

Markedet finder sted ved Præstegårdstranden - den historiske Borrepark. Stedet Borre ved Oslofjorden er blandt vikingetidens bedst kendte. I ornamentikken har Borre lagt navn til den såkaldte Borrestil, og det var ved Borre, at Verdens første skibsgrav fra vikingetiden blev udgravet.

Det nuværende Tjølling var under navnet Skiringssal den bedst kendte handelsplads i Norge på linie med Hedeby, Ribe og Birka. Markedspladsen blev omtalt i den beskrivelse som Kong Alfred i England fik nedskrevet på grundlag af rejseberetninger fra handelsmanden Ottar i slutningen af 800 tallet.

Tæt ved ligger også museet Midgard Historiske Senter, hvor man kan se nogle af de tusindvis af fund fra vikingetiden som er gjort i området.

Borre findes syd for Oslo på vestsiden af Oslofjorden. På vej nr. 19 mellem Horten og Tønsberg er der opsat skilte til vikingemarkedet.

Yderligere oplysninger om markedet fås hos arrangøren:

Borre Vikinglag
Postboks 346
3193 Horten, Norge

Museet i Borre kan besøges på:

Midgard Historiske Senter
Kirkebakken
3184 Borre
tlf. (+47) 33 07 18 50
 

Kampshow på vikingemarked i Borre
Scenerne er ofte imponerende i Borre, og der ofte mange medvirkende - både børn og voksne. Foto: Svein André Svendsen