Vikingeskib

Vikingemarked på  Trelleborg
Trelleborg Vikingefestival
Lørdag d. 15.  - søndag d. 23. juli 2017
 


Trelleborg
Læs mere om:
Ringborgen Trelleborg

 
Læs om:
Vikinge-Krigere
  i Vikingegruppen Ask

Omkring et par hundrede vikinger tilbyder håndværk på Trelleborgs vikingemarked.

Det vikingemarked som hvert år holdes på vikingeborgen Trelleborg er noget helt specielt - blandt andet fordi det ofte har varet i hele to uger. I år er markedet dog fastsat til kun én - forlænget - uge  

I de senere år er de handlendes marked blevet udbygget med en håndværker-  kriger-arrangement, som afsluttes med Slaget om Trelleborg, hvor kampen mellem Svend Tveskæg og Harald Blåtand genoptages.

Nogle år har op imod 800 vikinger, heraf et par hundrede krigere, bidraget til at gøre Slaget om Trelleborg til et af de største vikingeslag i Skandinavien. I Danmark er kun Moesgård større. For at give kampen et ekstra realistisk præg inddrages inddrages den originale ringborg som en del af kamppladsen.


Der er traditionelt mange islandske heste

Blandt de handlende på Trelleborg er der traditionelt en del udenlandske vikinger - blandt andet fra Tyskland. Udover krigerne deltager omkring et par hundrede vikinger i Trelleborgs marked. Hertil kommer en del islandske heste, idet mange hesteejere har tradition for at mødes netop på Trelleborg.

Der er handlende i hele perioden, mens krigerne mest kan opleves i slutningen af ugen, hvor der vil være træning op til Slaget om Trelleborg som nogle år har været holdt i den afsluttende weekend.


Omkring et par hundrede vikinger tilbyder håndværk på Trelleborgs vikingemarked.

I den afsluttende weekend udkæmpes der slag to gange om dagen både lørdag og søndag.

Slagene holdes:

Torsdag / fredag
kl. 13

Lørdag / søndag
kl. 15.

Herudover er der under markedet en bred vifte af aktiviteter, blandt andet fortællinger, vikingeleg og salg af trælle. Der er også mulighed for selv at deltage i forskellige vikinge-aktiviteter.

Markedet er åbent
Torsdag og fredag kl.  alle dage fra kl. 10 - 17.

Café Trelleborg har åbent alle dage under vikingemarkedet kl. 11-16.


På Trelleborgs marked er der også mulighed for at sende sine børn i "Kriger-skole" og lære at kæmpe med de voksne vikinger.

Trelleborg ligger belejligt ikke langt fra motorvej E20 mellem Slagelse og Korsør. Til gengæld kan den være den lidt omstændelig at finde.

Kør fra motorvejen ved afkørsel 40 Slagelse V og kør ad rute 150 mod Slagelse. Der drejes fra til venstre mod Hejninge (skilt mod Trelleborg). Derefter køres ad mindre veje frem til borgen. Følg skiltene.

Bemærk: Busser skal køre af ved afkørsel 39.

På borgens hjemmeside, kan du finde yderligere:

- information for vikinger

- information for gæster

Læs mere om Festivalen på borgens hjemmeside

Læs mere om ringborgen Trelleborg