Vikingeskib

Vikingemarked i Århus centrum er  aflyst  

 


Moesgård Vikingetræf
 

Århus Domkirke
Århus Domkirke
Danmarks største kirke


Vikingeskibe


Vikinge-telte foran domkirken i Århus
Vikingeliv på Bisptorv med domkirken i baggrunden

Odinsdag  d. 19. marts 2009

Midtbymarkedet Vikingeliv i Århus som sidste år skabte stor opmærksomhed i det gamle Aros bliver ikke gentaget i 2009. Det er uvist, om markedet genoptages senere.

Vikingemarkedet blev holdt sidste år som led i genåbningen af Vikingemuseet i kælderen under Nordea Bank ved Bispetorv, og det var en erklæret hensigt, at markedet skulle gøres til en tradition i foråret - som et supplement til Moesgård Vikingetræf senere på sommeren.

Initiativet til markedet kom fra Visit Århus, som gennemførte markedet med hjælp fra Moesgård Museum. Museumsinspektør Lene Birgitte Mirland siger dog til magasinet Viking, at markedet krævede alt for store ressourcer af Moesgård.

Vikingeskib ved Århus Å
Vikingemarkedet strakte sig helt ned til Vadestedet ved Magasin, hvor der for første gang i 1000 år lå et vikingeskib ved kaj. Skibet Kraka Fyr som var udlånt af Vikingeskibsmuseet.

- Det endte med at vi stod med næsten hele afviklingen, men vi kan ikke magte at stå for mere end ét større marked, og så vil vi helst bruge kræfterne på vores eget vikingetræf, forklarer Lene Birgitte Mirland.

VisitÅrhus og Moesgård har sammen evalueret forløbet og konkluderet, at der skal etableres en organisatorisk og økonomisk model, som kan stå for arrangementet og tage sig af de mange praktiske problemer ved at gennemføre et vikingemarked midt i en større by. Det er nu aftalt, at VisitÅrhus skal forsøge at finde en organisatorisk ramme, som gør det realistisk at genoptage markedet i de kommende år.

Hertil kommer, at det endnu ikke er afgjort, om det i forbindelse med omlægningen af Bispetorv blive nødvendigt at foretage arkæologiske udgravninger under torvet, hvilket yderligere kan komplicere afvikiklingen af markedet.