Vikingeskib

En rejse i tiden
Hvolris Marked
Lørdag d. 9.  - søndag d. 10. september 2017
 


 

 


Hvolris Marked
Markedet i Hvolris omfatter både jernalderlandsbyens normale befolkning samt vikinger og middelalderfolk

Under overskriften En rejse i tiden mødes jernalderfolk, vikinger, middelalderfolk samt nutidsmennesker for at sætte deres præg på markedet i Hvolris Jernalderlandsby.

Markedspladsen er indrettet sådan, at jo længere man går op ad bakken mod selve jernalderlandsbyen, jo længere går man tilbage i tiden.

Ved bakkens fod, ved modtagelsesbygningen, er der nutidsområde med bl.a. hosekræmmer, rebslager, skibsmodeller, træ, keramik, akvareller, krystalsten og æselkørsel. Der vil være gammeldags kaffebord og salg af vafler. På vej op af bakken holder middelalder-folket til med telte, våben og boder.

På toppen ad bakken, i jernalderlandsbyen, vil der være vikinger og jernalderfolk. Vikingelejren består af vikinger fra Lindholm Høje, Fyrkat og Århus. Der er salg af de berømte vikingepandekager, demonstration og udstilling af tøj, samt håndarbejde og gude-fortællinger.

I jernalderlandsbyen vil alle de frivillige fra "Hvolris Venner" være på plads. Der vil være smagsprøver på jernalder mad. Smedene vil vise deres kunnen i smedjen. Uldkræmmerne vil fortælle om dragter, vævning og nålebinding. Pilefletteren vil fremvise og sælge flotte pilekurve.

Markedet foregår i altid den anden weekend i september og er åbent kl. 10 - 17.

Hvolris Jernalderlandsby
Herredsvejen 135
9632 Møldrup
tlf. 87 87 32 45

Læs mere om programmet på jernalderlandsbyens hjemmeside.

Hvolris Jernalderlandsby er placeret på Danmarkskortet ca. 20 km nord for Viborg ad A13 ved V. Bjerregrav