Vikingeskib

Vikingemarked på Lindholm Høje
lørdag d. 24. juni og søndag d. 25. juni 2017
Nørresundby
  

 Andre vikingemarkeder i Nordjylland:

Doverodde
Vikingemarked i Thy i Juli

Sebbersund
Vikingemarked i den lille by ved Limfjorden


 

Syning af Bayeuxtapetet
Damerne fra Bayeux gruppen syr hele weekenden

Nordjyllands store
vikinge-
marked
Ved de historiske gravpladser på Lindholm Høje holdes hvert år et af Danmarks største vikingemarkeder. Det er samtidig det eneste større vikingemarked nord for Limfjorden. Vikinger kommer fra hele Nordeuropa og deltager, og det er samtidig et populært udflugtsmål for folk i Aalborg og store dele af Nordjylland. Er vejret godt besøges vikingemarkedet af over 8000 mennesker i løbet af weekenden.

Vikingepige
En af vikingemarkedets yngre handlende

Lindholm Høje-markedet er meget velorganiseret og tilbyder næsten alt, hvad vikingemarkeder repræsenterer: Krigere, islandske heste og et meget varieret udbud af kompetente autentiske håndværkere og deres produkter, bl.a. håndlavede knive, krus og krukker, kurve, trug, smykker, brikvævede bånd, udstyr og autentisk påklædning.

Ikke mindst inden for tekstilarbejde er Vikingegruppen Lindholm Høje berømt. Bayeux-gruppen, hvor kvindelige medlemmer af vikingegruppen syr på en kopi af Bayeuxtapetet er i fuld aktivitet. Under markedet syes der på tapetet, som samtidig er udstillet i et telt. Desuden kan der købes vikingemad, som kan skylles ned med øl, mjød samt mere alkoholfattige drikke.

Vikingemarked på Lindholm Høje
Flagalleen fra Lindholm Høje og ned til vikingemarkedet

Vikingemarkedet på Lindholm Høje foregår ikke på selve gravpladsen Lindholm Høje, idet heste og anden aktivitet ville være for ødelæggende for den arkæologiske seværdighed. Derfor foregår markedet på en nærliggende mark. Desværre er der her mindre læ end på højene, og i dårligt vejr - og især blæst - er markedet noget ubeskyttet, så man får et indtryk af de til tider barske forhold, man levede under i vikingetiden.

Praktiske oplysninger:
I 2017 er Lindholm Høje markedet åbent for publikum:

Lørdag d. 24. juni kl. 10 - 17
Søndag d. 25. juni kl. 10 - 16

Der tages entré.

Det finder sted ved Lindholm Høje Museet, Vendilavej 11 i Nørresundby.

Der er afmærkede P-pladser i kort gåafstand fra markedet.

Læs mere om markedet på:

www.lindholmhoeje.dk/Markedet/index.html

Eller på Facebook

Museet er ikke direkte engageret i markedet. Arrangøren  er vikingegruppen Lindholm Høje, som er en af landets største vikingegrupper med omkring hundrede medlemmer. I modsætning til mange mindre grupper, er Lindholm Høje en åben gruppe, som på mange måder fungerer som en tradtionel interesseforening, hvor man kan henvende sig og eventuelt melde sig ind.

Interesserede kan indmeldes via www.lindholmhoeje.dk, på telefon 23 68 74 87 / mail: elinspetersen@gmail.com eller henvende sig en onsdag aften i klublokalet på Lilletoften 4, Hasseris, Aalborg