Vikingeskib

Sebbersund Vikingemarked
Lørdag d. 19. og søndag d. 20. august 2017
Sebbersund v/ Nibe
 


 

 Andre vikingemarkeder i Nordjylland:

Doverodde
Vikingemarked i Thy i Juli


   

Sebbersund Vikingemarked

Den lille by Sebbersund ved mundingen til Halkær Bredning i Limfjorden var i vikingetiden en stor handelsplads og en kendt by i samtiden. Byen, som ligger nær Nibe, er mindre kendt i dag, men er dog blandt historisk interesserede en kendt plads, idet der er mange arkæologiske fund i området.

Deltager på Sebbersund Vikingemarked

Fundene i Sebbersund har blandt andet rokket ved forståelsen af, hvorår kristendommen kom til Danmark, idet området allerede i 800-tallet havde en kirke og var tydelig kristen - med inspiration fra engelsk kristendom.

I Sebbersund holdes hvert år også et lille vikingemarked, som trods sin beskedne start er vokset både i størrelse og kendskab udenfor Sebbersund.

Markedet har deltagelse fra Vikingebyen Sebbersund men tiltrækker også håndværkere fra blandt andet vikingegruppen Lindholm Høje. Tilknytningen til Lindholm Høje er dog også nærliggende, idet en del af de arkæologiske fund fra Sebbersund i dag kan ses på museet på Lindholm Høje.

Vikingemarkedet - aktivietetsdagen - holdes i år over to dage:

Weekenden d. 19. og 20. august 2017
Åbent fra kl. 10 - 17

Vikingebyen Sebbersund har i dag blandt andet et grubehus, og der arbejdes løbende med at udvide vikingebyen. Et vigtigt mål er at rejse en stavkirke i Sebbersund som et naturligt symbol på den status byen havde som kristent midtpunkt i vikingetiden.

Læs evt. mere om Vikingebyen Sebbersund på byens hjemmeside.

Vikingebyen Sebbersund
Vikingespillene på Lindholm Høje er godt placeret mellem træerne med scenen placeret umiddelbart bag de hundredevis af grave fra vikingetid og jernalder.
Hvolris Marked
er en rejse i tiden - et historisk marked, som omfatter flere tidsepoker fra jernalder, vikingetid og middelalder.
Vikingedage på Aggersborg
Landets største ringborg åbner sætter fokus på vikinge-håndværk og historieformidling i slutningen af august. Læs mere