Vikingeskib

Smedenes Vikingemarked
2. og 3. juni 2018
Kysing Strand
 

VikingesmedSmede fylder på mange vikingemarkeder, men der i mange år har vikingesmedene også haft egne arrangementer, hvor det særlige håndværk kunne dyrkes.

Tidligere skete det på Moesgård ved Nordisk Vikingesmedetræf, men nu foregår det især ved Kysing Strand lidt længere sydpå, hvor smede og andet godtfolk har deres eget marked. Udover lyden af hammerslag og blæsebælg foregår der dog også andet, og markedet er også et hyggeligt familiemarked, hvor børnene får lov at skyde med bue og pil, og der er mulighed for at gøre en god handel.

Hovedvægten er dog naturligvis på jernet, og der afholdes blandt andet Nordisk Mesterskab i søm-smedning.

De første smede varmer esserne op allerede fredag, men træffet er først åbent for publikum lørdag og søndag. Her demonstrerer smedene et af de ældste håndværk, som vikingetidens smede mestrede og udviklede til en kunst.

Både børn og voksne kan selv prøve at smede og få sig en snak med de mange smede om deres arbejde med at eftergøre de gamle teknikker og skabe kopier af vikingetidens knive, sværd, økser, gryder, spænder og andre brugsting.

Kysing Strand ligger ved Kystvejen mellem Norsminde og Saksild - uden for Odder. Det er muligt at komme til Vikingemarkedet ved at tage bus 302 fra Odder eller Århus

Markedet holdes første weekend i juni.

Læs mere om smedemarkedet

Smedetræffet arrangeres af Vikingesmedene fra Himmel og Hav.