Magasinet Viking Orø Vikingefestival
25. - 29. juli 2018

Vikingemarked midt i fjorden - i juli

Havet og skibene var en hjørnesten i vikingernes liv, og intet er vel derfor mere naturligt end at lægge et vikingemarked ved havnen på en lille ø i en fjord, som givetvis var vigtig i vikingetiden.

 

Vikingemarkedet på Orø lægger vægt på at formidle historien om vikingerne, som den kunne have udspillet sig med havnen på Orø som centrum for handel, fest og skibe.

Udover faktuel formidling rummer markedet også mulighed for at høre en god løgnehistorie eller slå en god - eller mindre god - handel af på markedet. Der smedes og udføres anden håndværk på havnen, og der er mulighed for at smage vikingernes mad og se nogle af de traditionelle slag, hvor vikinger viser kamp med sværd, kampøkse og andre våben smedet efter originale fund fra vikingetiden.

Markedet ligger i fjorden, hvor blandt andet vikingeskibet Aslak hører til, og der er grund til at tro, at der også i år bliver mulighed for at sejle med vikingeskibet. Turene skal normalt bookes i forvejen.

Med lidt held bliver der også mulighed for at møde andre vikingeskibe i havnen.

På Orø holdes også et "Ting", hvor der tages vigtige beslutninger og afgøres tvister vikingerne imellem.

Man kan komme til Orø ved at tage færgen fra Holbæk eller benytte kabelfærgen - Østre Færge - fra Hammer Bakke

Markedet holdes hvert år i uge 30 - samme uge, som Moesgård Vikingetræf holdes.

I 2018 holdes vikingemarkedet på Orø:

Onsdag d. 25.  - søndag d. 29. juli 2018

Åbningstider: 10.00 - 24.00. Søndag lukkes dog 15.00

Onsdag til lørdag lukkes markedsboderne kl. 18, men helt frem til midnat er det fortsat muligt at gå rundt og nyde stemningen på vikingemarkedet.

Læs mere om markedet

Markedet organiseres af:

Orø Vikingelaug
Brøndevej 10, Orø
4300 Holbæk
Tlf.: 20 31 59 49

Gruppen findes også på Facebook

Ishøj Vikingemarked
holdes altid i september på Ishøj Tange - ikke langt fra kunstmuseet Arken. Markedet er er blandt de vikinge-aktiviteter, som ligger tættest ved København.
Moesgård VikingetræfMoesgård Vikingetræf
I slutningen af juli holdes også Nordens største vikingemarked - Moesgård Vikingetræf - med daglige krigerslag, heste-opvisninger og meget andet - på Moesgård Strand