Vikingeskib

Terp Vikingemarked
Århus
 


Vikingemarked i Århus
Vikingemarked i Århus
nyt marked i maj

Niels Vase
Sølvsmed Niels Vase slår mønt

Det lille marked i Århus
Mens vikingetræffet på Moesgård Strand er klart det mest kendte af Århus' vikingemarkeder, glæder mange vikinger sig lige så meget til det lille marked i Terp tidligere på sæsonen.

Det lille marked i Terp nord for Århus kombinerer hyggelig stemning med høje krav til originalitet. Sammen med de grønne omgivelser giver det en særlig intimitet, som større markeder ikke kan tilbyde.

Markedet holdes af Landbyforeningen Terp. Der er således hverken et museum eller oplevelsescenter knyttet til markedet. Kun denne ene weekend er der vikinger på stedet.

Vikingemarked i Terp
Vikingemarkedet ligger i en hyggelig lukket gryde omgivet af bevoksning

Markedet samler ofte op i mod hundrede vikinger heriblandt smede, ryttere og krigere. Mellem 2000 og 4000 besøger markedet - dog afhængig af vejret. I 2005 gik det dog helt galt, da regnen gav oversvømmelse på arealet, og markedet måtte aflyses. I 2006 er markedspladsen imidlertid bragt flot - og markedstraditionen er genoptaget.

Terp Vikingemarked holdes på Elstedvej i Landbyen Terp tæt ved Randersvej nord for Århus.

Bent Dahlin, Aros Nord
Bent Dahlin (vikingegruppen Aros Nord) puster til ilden

Bemærk dog, at tilkørslen i år er ændret på grund af motorvejsbyggeriet!

Man ikke længere komme til direkte til markedet fra Randersvej. I stedet drejes mod Lystrup i den store rundkørsel (til højre, når man kommer fra Århus). I den følgende rundkørsel drejes til venstre. Når man er kommet ned i bunden af bakken drejes til venstre. Herefter følges vejen langs med hovedvejen og videre ind i landsbyen Terp, hvor markedet holdes.

Bemærk: Markedet i Terp har ikke været holdt siden 2006, og der er indtil videre ikke kendte planer om at genoptage det. Ønsker du at gå til vikingemarked i Århus kan du stedet vælge Vikingeliv i Århus i maj - eller Moesgaard Vikingetræf.