Vikingeskib

Magasinet
VIKING
 
Forsiden
Artikler
 
Erantis
 
Magasinet Viking
Erantis.dk
Store Torv 9
8000 Århus C
tlf. 22 33 14 94

E-mail:
Foran snabel-A skrives: redaktion
Efter snabel-A skrives: erantis.dk

For at undgå spam frabedes enhver angivelse af e-mailadressen på andre hjemmesider. På forhånd tak.

Redaktør:
Michael Borgen (ansv.)

Michael Borgen


Magasinet Viking er et blad om Danmarks vikingekultur. Bladet trækker linier mellem fortid og nutid og bidrager til at skabe større forståelse for sammenhængen mellem det moderne liv og den kultur som vi stammer fra.

Håbet er, at øget forståelse for egen kulturel baggrund også bidrager til forståelse for andres kulturelle rødder og en fredelig dialog folkene imellem.

Magasinet Viking 2005 / forsideKongeriget Danmark kan på mange måder kan sammenlignes med de amerikanske indianerreservater - blot med den forskel, at Danmark har været så heldig at sikre sig statsgrænser, som falder sammen med reservatgrænserne

Danmark er et af de få tilbageværende vikingereservater med mange spor tilbage til vikingetiden. Selv styreformen er videreført næsten uændret med en ubrudt kongerække og et "Ting" som rådgiver Harald Blåtands arvinger.

I 2004 og 2005 udkom magasinet Viking i tabloid-format og blev solgt mere end et halvt hundrede steder rundt i Danmark - især ved museer, vikingemarkeder, friluftsforestillinger m.v.

Årgang 2004 udkom bladet også i en engelsk udgave under navnet Viking Today. Bladet har i mindre omfang været forhandlet i Tyskland, Sverige og Norge.

Magasinet Viking udkommer i dag som internet-magasin. Nyheder tilføjes løbende bladet. Herudover kommer pdf-versioner af blade, som frit kan printes ud af brugerne.

Magasinet Viking udgives af Erantis.dk, som også publicerer ØkoWeb Danmark (om økologi, mijø og fødevarer) samt kulturkalenderen (Almanak.dk)