Magasinet Viking Mytologisk ART Festival
Jelling d. 27. august - 4. september 2016
 

Vikinge-kunst i Jelling

Byen Jelling er langsomt ved at indtage sin naturlige plads som et af landets vigtigste værter for vikinge-arrangementer. Blandt de seneste initiativer er Mytologisk ART Festival, som gennem kunst, fortælliner og andre kulturevents vil give Jellings kulturhistorie en ny dimension inspireret af historie, norrøn og andre kulturers religions forståelse, fortællinger og myter.

Programmet for festivalen er meget bredt. Hele ugen er der mulighed for at se den mytologiske kunstudstilling, som er omdrejningspunkt for festivalen. Herudover byder festivalen på Catwalk, kunst-workshops, skoleprojekter og foredrag.

Under titlen Ragna Rock holdes også en festaften med musik. Denne del af festivalen holdes i Lærerseminarets festsal.

Mytologisk ART Festival holdes:

Lørdag d. 27. august - søndag d. 4. september 2016

Festivalen holdes på Gorms Torv i centrum af Jelling, hvor der ugen igennem er kunstudstilling.

Programmet varierer fra dag til dag. Se yderligere information om årets program.

Læs mere om arrangementet på Facebook

Mytologisk ART Festival er igangsat af Ole Grangaard Olsen med støtte fra Jelling Heritage, som har til formål at støtte kulturinitiativer med henblik på at øge kendskabet til Jelling. Foreningen har også planer om dramatisering af Vølvens Spådom i forbindelse med Valborgsaften i 2017.

Jelling VikingemarkedJelling Vikingemarked
I Jelling holdes Vikingemarked ved højene første weekend i juli. Markedet holdes i tilknytning til de historiske monomenter, Jellingestenen, højene og kirken i Jelling, hvor der i de senere år er foretaget arkæologiske udgravninger og gjort mange nye historiske opdagelser. Læs mere
Hvolris Marked
I september holdes også er en rejse i tiden det Hvolris Marked - et historisk marked, som under titlen En rejse i tiden omfatter flere tidsepoker fra jernalder, vikingetid og middelalder.
Frejas Stævnemøde

Erotisk vikinge-kunst i Jelling
I 2005 gennemførte Kongernes Jelling en anden form for mytologisk kunstudstilling, da museet udstillede en "Julekalender for voksne". Udstillingen omfattede mytologiske kunst-fotografier med indhold af så erotisk karaktér, at de i hjemlandet Norge vakte opstandelse, og udstillingen endda blev beskyldt for nekrofili. Læs mere

Jellingestenen
Et af Danmarks betydeligste historiske monumenter har i mere end tusind år ligget i Jelling. Læs mere
Kunstudstillingen Nordlys

Nordlys
Igennem en årrække var var Nordlys den mest markante mytologiske kunstudstilling i Danmark. Læs mere