Vikingeskib

Læsø Vikingemarked
Østerby, Læsø
d. 6., 7. og 8. juli 2012
 Læsø er, under navnet Hlesey nævnt i fortællingerne om de nordiske guder. I nærheden havde guden Ægir og dødsgudinden Ran en mægtig hal oplyst af guld hvor druknede sømænd havde næsen samme forhold som krigerne i Valhal.

Det er naturligt at forestille sin Læsø som en ø hvor skibsfarten til og fra de rige handelspladser i Norge, Danmark og Østersø-områderne var en skattet ankerplads når vejret blev for hårdt. Hvor mennesker mødtes har det som en naturlig ting der været handel af føde og forskellige fornødenheder. Øboerne har sikkert gjort en god handel med alskens madvarer. I slutningen af vikingetiden ved vi fra fund, at saltsydningen begynder. En industri der igennem århundrede har sat sit præg på Læsø.

Vikingemarkedet på Læsø er en ide med et formål at formidle viden om vikingetiden på en sådan måde at de besøgende for en god og fornøjelig oplevelse.

Musikgruppen Krauka
Vikingemusikgruppen Krauka er blandt de optrædende på Vikingemarkedet på Læsø

På et marked skal der være liv, handelsfolk der råber, ægtefolk skændes, piger jagtes og tvistigheder måske afgøres med skarpe våben. Publikum ved ikke hvornår der sker hvad, ja ofte ved arrangørerne det heller ikke, derfor skal et vikingemarked ikke bare være én oplevelse.

På Læsøs marked er der, udover vikingerne, være en række boder med levnedsmidler, mad og øl slag og andet godt for maven. Alle produkterne var kendt i vikingetiden og med tilknytning til Læsø. Alle boder vil være opført i tjæret træ og med bemanding i vikingetøj.

Vikingemarkedet på Læsø holdes nær Østerby.

Markedets åbningstider:

Fredag kl. 12.00 – 17.00
Lørdag kl. 10.00 – 17.00
Søndag kl. 12.00 - 16.00

Markedet gennemføres som et samarbejde mellem lokale grupper, Læsø Kommune med Jan Kristiansen som konsulent.

Læs mere om markedet