Vikingeskib

Vikingespillet på Lindholm Høje
lørdag d. 16. juni og søndag d. 28. juni 2009
Nørresundby
 


 


 

Nordjyllands vikingespil
Gravpladsen Lindholm Høje giver enestående historiske rammer for et vikingespil. I modsætning til vikingemarkedet på Lindholm Høje gennemføres vikingespillet endda oppe på højen tæt ved de berømte tusindårige skibsætninger.

Vikingespillene på Lindholm Høje er det yngste af de store vikingespil rundt om i landet, og  Alligevel har spillet efterhånden fået opbygget en solid tradition som det store vikingespil i det nordlige Jylland.

Spillene udføres af entusiatiske amatører under åben himmel, og selv om spillet ligger noget i læ af de mange træer omkring museet kan det anbefales at tage ekstra tøj med, hvis vejret ser truende ud.

Nogle aftener holdes vikinge-taffel før vikingespillet begynder. Spisningen foregår i telt og kræver normalt forudbestilling.

I 2009 opføres spillet "Kvindernes Høj" som tager udgangspunkt i sidste års spil, hvor mændene tog på togt. Selv om de var ventet hjem året efter, har kvinderne nu gået i 10 - 15 år og ventet, og det en stadig større udfordring at holde fremmede mænd på afstand.

Spillet foregår i perioden fra 16. - 28. juni (dog ikke 22. juni). På hverdage spilles kl. 19. I weekenden spilles kl. 16.30. Lørdage opføres desuden midnatsforestilling som starter kl. 23. Spillet tager et par timer incl. pause.

Indgang til vikingespillet fra parkeringspladsen ved

Lindholm Høje Museet
Vendilavej 11, 9400 Nørresundby

Vikingespillets administrative adresse er:

Galstersgade 3, 9400 Nørresundby
tlf. 98 17 33 73 / mobil: 21 40 11 20

Læs evt. mere tidsplaner m.v. på spillenes hjemmeside


Vikingespillene på Lindholm Høje er godt placeret mellem træerne med scenen placeret umiddelbart bag de hundredevis af grave fra vikingetid og jernalder.


Billederne er fra Vikingespillenes forestilling i 2005 på Lindholm Høje