Vikingemarked i Hobro og Bork Vikingehavn

August 2015 


Bork Vikingemarked
ved havnen i Vestjylland

 


DM i Langbueskydning
på Ribe Vikingecenter


 


Kællinghøl
v/ Bjerringbro


 


Hobro vikingemarked

Markedet på Sildehagen ved Mariager Fjord i byen som også er hjemsted for ringborgen Fyrkat 

 

 

 
Lørdag 1. Vikingemarked på Sildehagen i Hobro
Jomsborg Vineta Viking Festival
 
Søndag 2. Vikingemarked på Sildehagen i Hobro
Jomsborg Vineta Viking Festival
 
Mandag 3.   32
Tirsdag 4.    
Onsdag 5. Vikingefestival på Lofoten  
Torsdag 6. Vikingefestival på Lofoten  
Fredag 7. Vikingefestival på Lofoten  
Lørdag 8. Bork Vikingemarked / Vikingefestival på Lofoten
DM i Langbue
 
Søndag 9. Bork Vikingemarked / Vikingefestival på Lofoten  
Mandag 10.   33
Tirsdag 11.    
Onsdag 12.    
Torsdag 13.    
Fredag 14.    
Lørdag 15. Kælllinghøl  
Søndag 16. Kælllinghøl Sebbersund  
Mandag 17.   34
Tirsdag 18.    
Onsdag 19.    
Torsdag 20.    
Fredag 21.    
Lørdag 22.    
Søndag 23.    
Mandag 24.   35
Tirsdag 25.    
Onsdag 26.    
Torsdag 27.    
Fredag 28. Prins Nikolai - Århus Festuge - Middelalderfestival  
Lørdag 29. Middelalderfestival i Horsens  
Søndag 30.    
Mandag 31.   36
Vikingemarked på Sildehagen i Hobro holdes altid 1. weekend i august.

Jomsborg Vineta Viking Festival holdes i Wolin i Polen, hvor Harald Blåtands sagomspundne Jomsborg efter sigende skulle have ligget. Festivalen tiltrækker ofte mange vikinger fra Rusland og det øvrige østeuropa. Kampene er kendt - og berygtet - for deres imponerende voldsomhed.

Vikingefestivalen på Lofoten arrangeres af Lofotr Viking Museum og holdtes sidste år i august

Kælllinghøl Vikingemarked ved Bjerringbro holdes normalt i august og omfatter bl.a. kampopvisning ved vikingegruppen Hartr, heste og afholdelse af ting.

Vikingemarked i Bork Vikingehavn er blandt de større vikingemarkeder i Danmark og holdes almindeligvis i august.

Vikingelandsbyen i Sebbersund ved Limfjorden har ofte et lille marked i august. Den lille by var i vikingetiden en stor markedsplads og der er blandt andet fundet mange fund, som viser, at kristendommen var fremherskende i området allerede i 800-tallet.

DM i Langbue er en konkurrence om skydning med bue og pil, som holdes på Ribe Vikingecenter. Konkurrencen holdes den 2. lørdag i august og tiltrækker ofte et halvt hundrede bueskytter.

Catoira i Spanien holder Vikingefestival Romaría Vikingai første søndag i august. Markedet har været holdt hvert år siden 1960 og er dermed blandt verdens ældste. Markedet i den spanske by er almindeligvis velbesøgt. Byen har bl.a. et vikingeskib bygget med inspiration af Skuldelev 5. Byen er venskabsby med Frederikssund, som også er kendt for sine vikinge-aktiviteter. Vikingefestivalen holdes omkring de kendte Oeste tårne, som blandt andet blev brugt i forsvaret af byen mod vikingernes angreb i vikingetiden. www.vikinga.es

Den 21. Festival for slaver og vikinger Jomsborg Vineta Viking Festival holdes i Wolin i Polen, hvor Harald Blåtands sagomspundne Jomsborg efter sigende skulle have ligget. Festivalen tiltrækker ofte mange vikinger fra Rusland og det øvrige østeuropa. Kampene er kendt - og berygtet - for deres imponerende voldsomhed.

Ladbyskibet holdt i flere år vikingemarked i august. Markedet er imidlertid stoppet. Tidligere er også blevet holdt marked ved Bytoften længere inde i landet.

Middelalderfestivalen i Horsens er en stor festival med deltagelse af 300 stadeholdere. Mere end 5000 mennesker er klædt ud i middelaldertøj, og deltagerantallet nærmer sig i nogle år 100.000. Festivalen omfatter store dele af byen Horsens samt det gamle Fængslet. www.middelalderfestival.dk

Middelalderfestivalen i Horsens er en stor festival med deltagelse af 300 stadeholdere. Mere end 5000 mennesker er klædt ud i middelaldertøj, og deltagerantallet nærmer sig i nogle år 100.000

Århus Festuge fortsætter ind i september.