Vikingemarked på Moesgård

Juli 2015Moesgård Vikingetræf

  

 
Onsdag 1.   27
Torsdag 2.    
Fredag 3. Jels Vikingespil, premiere  
Lørdag 4. Vikingemarked i Jelling / Vikingemarked i Jels
Slaget om Trelleborg, Skåne
 
Søndag 5. Vikingemarked i Jelling / Vikingemarked i Jels
Slaget om Trelleborg, Skåne
 
Mandag 6.   28
Tirsdag 7.    
Onsdag 8.    
Torsdag 9. Sommermarked i Hedeby  
Fredag 10. Hedeby / Mordet på Knud den Hellige 1086  
Lørdag 11. Trelleborg Vikingefestival / Hedeby  
Søndag 12. Trelleborg Vikingefestival / Hedeby  
Mandag 13. Trelleborg Vikingefestival 29
Tirsdag 14. Trelleborg Vikingefestival  
Onsdag 15. Trelleborg Vikingefestival  
Torsdag 16. Trelleborg Vikingefestival  
Fredag 17. Trelleborg Vikingefestival  
Lørdag 18. Trelleborg Vikingefestival  
Søndag 19. Trelleborg Vikingefestival
Jels Vikingespil - sidste spilledag
 
Mandag 20.   30
Tirsdag 21.    
Onsdag 22. Prins Felix / Orø Vikingefestival  
Torsdag 23. Orø Vikingefestival  
Fredag 24. Wikingertage, Schleswig / Garz v. Rügen
Orø Vikingefestival
 
Lørdag 25. Moesgård Vikingetræf / Garz v. Rügen
Wikingertage, Schleswig
Orø Vikingefestival
 
Søndag 26. Moesgård Vikingetræf / Garz v. Rügen
Wikingertage, Schleswig
Orø Vikingefestival
 
Mandag 27.   31
Tirsdag 28.    
Onsdag 29.    
Torsdag 30.    
Fredag 31. Jomsborg Vineta Viking Festival  
Roskilde Festival regnes for Nordens største rytmiske musikfestival. Den holdes på dyrskuepladsen udenfor Roskilde. Forud for festivalen er der en periode med Warm-Up, hvor mange sætter telt op og hygger sig indtil den rigtige festival begynder.

Vikingemarkedet på Læsø holdes for første gang i 2010 og er planlagt til at fortsætte i år. Markedet holdes nær Østerby og gennemføres som et samarbejde mellem lokale grupper, Læsø Kommune og Jan Kristiansen.

Moesgård Vikingetræf holdes syd for Århus og er landets største vikingemarked. Markedet regnes for det ældste vikingetræf - alle vikingemarkeders moder :-) Det holdes altid omkring Skt. Olai dag sidst i juli. Læs mere

I Jelling holdes Vikingemarked ved højene første weekend i juli. Markedet holdes i tilknytning til de historiske monomenter, Jellingestenen, højene og kirken i Jelling, hvor der i de senere år er foretaget arkæologiske udgravninger og gjort mange nye historiske opdagerelser.

Orø i Isefjorden holdes hvert år Orø Vikingefestival. Markedet holdes på havnen, og der er blandt andet ofte mulighed for at sejle med vikingeskib på fjorden.

Den 21. Festival for slaver og vikinger Jomsborg Vineta Viking Festival holdes i Wolin i Polen, hvor Harald Blåtands sagomspundne Jomsborg efter sigende skulle have ligget. Festivalen tiltrækker ofte mange vikinger fra Rusland og det øvrige østeuropa. Kampene er kendt - og berygtet - for deres imponerende voldsomhed.

Vikingedagene (Wikingertage) i Schleswig er en af Nordeuropas største begivenheder med vikingerne som tema. Omkring 500 vikinger og ofte flere vikingeskibe deltager, mens op i mod 80.000 besøgende kommer som tilskuere. Selv om vikingerne er i centrum, er det dog langt fra alt som er autentisk. Udover en vikingelandsby omfatter arrangementet også jazz-musik, fadøl og alt hver der i øvrigt hører en byfest til. www.wikingertage.de

Vikingemarkedet i Jels Vikingeby holdes i tilknytning til det store  Vikingespil i Jels, som opføres dagligt i første halvdel af juli. Vikingespillet er er en attraktion, som tiltrækker tusindvis af mennesker fra hele det sydlige Jylland.

Trelleborgmarked er oftest det længst varende vikingemarked i Danmark. Det afsluttes ofte med en storekrigerweekend, Slaget om Trelleborg. Markedet er nu omdøbt til Trelleborg Vikingefestival

Trelleborgen i Skåne holdes også vikingemarked, hvor Slaget om Trelleborg også udkæmpes.

Sommermarked i Hedeby har fokus på håndværk og handel. Markedet holdes ved museet, hvor den gamle handelsby lå. Læs mere

Wikingermarknad - Slaget om Garz holdes for tiende gang på Rügen på den tyske østersø-kyst. Det holdes i år 24. - 26. juli. Se mere på www.wikingerlager.com

Århus Middelaldermarked har tidligere været holdt i Tangkrogen ved Marselisborg Havn. Der er ingen oplysninger om, at det vil blive holdt i år.

Knud den Hellige var vikingetidens sidste danske konge som i 1086 havde sat tusind langskibe stævne i Limfjorden med henblik på et nyt angreb på England. Han dukkede angiveligt ikke selv op, og blev derfor jagtet ned gennem Jylland for den 10. juli at blive dræbt med spyd foran alteret i Albani Kirke i Odense. Hans jordiske rester kan stadig beses i krypten under domkirken i Odense. Læs om de seneste retsmedicinske undersøgelser af knoglerne.