Vikingeskib

Magasinet Viking
Nyhedsarkiv
Årgang 2009
 
Se kalenderen:
Vikinge-markeder


Vaskedag d. 12. september 2009
Ishøj Vikingemarked åbner igen
Noget så sjældent som et nyt sjællandsk vikingemarked opstod sidste år i Ishøj. I forhold til det imponerende arrangement og de mange vikinger, blev markedet dog kun beskedent besøgt, og længe så det ud som om, traditionen ville slutte før, den var kommet igang. Alligevel er det lykkedes at få et marked op at stå igen i år. 84 vikinger deltage i denne weekend på Ishøj Vikingemarked. Læs mere

 

Vikingespil på Lindholm Høje startede i denne uge

Torsdag d. 18. juni 2009
Fuld fart på vikingespil og markeder i juni
Her kun et par uger før skolernes sommerferie er vikingemarkeder og vikingespil for alvor igang. Tirsdag havde VikingespilleneLindholm Høje premiere. De fortsætter frem til den sidste weekend i juni, hvor det store vikingemarked på Lindholm Høje finder sted. I næste uge åbner også vikingespillene i Frederikssund. Her begynder også vikingeugen i vikingereservatet Foteviken som kulminerer med Halör Marked. I Norge åbner Hafrsfjordvikingernes Kaupang i morgen på Jernaldergården ved Hafrsfjord. Læs om sommerens øvrige begivenheder på Kalenderen - som nu langt om længe er opdateret.

 
Torsdag d. 23. april 2009
Nordlys åbner for kunsten
Lørdag d. 25. åbner vikingesæsonen for alvor, når den mytologiske kunstudstilling Nordlys holder fernisering og vikingemarked i Horsens. Men allerede weekenden efter åbner årets første store marked, Ribe Vikingemarked, og herefter fortsætter sæsonen med stribevis af markeder. Magasinet Viking beklager at en del arrangementer stadig ikke er sat på kalenderen, men det vil ske i løbet af kort tid.
 
Odinsdag d. 19. marts 2009
Vikingemarked i Århus aflyses i 2009
Vikingemarkedet Vikingeliv i Århus, som sidste år skabte stor opmærksomhed i Århus midtby, bliver i år aflyst. Markedet - som angiveligt skulle være en tradition i Århus - mangler en organisation og en økonomi, som kan sikre markedets fremtid. Læs mere
Odinsdag d. 14. januar 2009
Viking-kalenderen 2009 er på vej
Redaktionen er vel bevidst om, at der har været lidt stille på på magasinet Viking på det sidste. Men der er nyt på vej. Kalenderen for 2009 er nu under udarbejdelse, og vil løbende blive lagt på nettet med de første vikinge-arrangementer. Tips og oplysninger om arrangementer er med velkomne. Benyt evt. kalenderens skema for indberetning om arrangemeneter.
 

Klik her for tidligere nyheder